Model průmyslového robotického ramene

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou průmyslových robotických ramen, jejich konstrukcí, řízením i rolí v konceptu Průmysl 4.0. Popisuje proces vývoje a následné realizace modelu průmyslového ramene pomocí technologie 3D tisku. Kromě vlastního modelu je v práci řešen i firmware, software a inverzní kinematika potřebná k ovládání. Realizovaný model robotického ramene bude následně využíván jako učební pomůcka.
This work deals with problematics if industrial robotic arms, with theirs constructions, controling and with theirs role in Industry 4.0. Work describes the process of development and realization of the industrial robotic arm model by 3D printing. Besides construction fo model, work deals with firmware, software and inversion kinematics crucial to controling. Model of robotic arm will be used as learning tool.
Description
Citation
SOBOTA, D. Model průmyslového robotického ramene [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (předseda) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student prezentuje svoji diplomovou práci. Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta Obhajoba • Jaké další prvky jsou obsaženy v Industry 4.0? • V čem bylo simulováno mechanické pnutí? • Obsahuje návrh nějaké bezpečnostní prvky? • V čem je přínos práce oproti konkurenčním řešením? • Co by mohl integrovaný obvod interpolátor dělat ve Vaší konstrukci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO