2018

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 485
  • Item
    Implementace a aplikace metody párování obráběných materiálů a břitů při orbitálním vrtání
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Saillet, Alan; Píška, Miroslav; Sliwková, Petra
    This internship's objective is to implement modeling of uncut chip thicknesses and milling forces in 3-axis milling, and apply it to orbital drilling. The goal is to understand deeper the process, and develop a tool which permits to model a wide range of end-mill tool geometries, and most of 3-axis milling operations.In this report, the following axis will be developed: • The modeling of the complex tool geometry • The modeling of uncut chip thicknesses in slot milling, and for any 3-axis milling operation • The strategy which has been chosen to identify cutting forces coefficients, and their use. • The obtained results and prospects for development.
  • Item
    Konstrukce napínáku pro pilové čepele
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Gaumond, Marc-Antoine; Píška, Miroslav; Chladil, Josef
    The objective of this work is to develop a band saw tensioner from the drafting of the specifications to the testing of the prototype while finding the optimal solutions technologically and financially. This development covers the mechanical design and dimensioning of the entire machine. In this repport every step of the project are covered, the benchmark, the specifications, the design and dimensioning, and finally the financial study.
  • Item
    Konstrukce segmentu formy pro lisování pneumatik vyráběného technologií Selective Laser Melting
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Kvaššay, Adrián; Rapant, Martin; Maňas, Pavel
    Táto práca sa zaoberá vývojom a konštrukčnými úpravami segmentu formy pre lisovanie pneumatík, ktorý bude sériovo vyrábaný pomocou aditívnej technológie Selective Laser Melting. Materiálom pre výrobu je vysokopevnostná oceľ 1.2709. Na základe výskumu boli v konštrukcii použité vhodné bunkové štruktúry, ktoré eliminujú výrobné náklady a zabezpečujú dostatočnú tuhosť. Pevnosť bola overená pomocou MKP. Bola vyrobená funkčná vzorka, ktorá sa analyzovala pomocou optickej digitalizácie za účelom kvantifikovania geometrickej presnosti.
  • Item
    Vývoj procesních parametrů pro zpracování hliníkové slitiny AlSi7 technologií Selective Laser Melting
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Zvoníček, Josef; Koutný, Daniel; Dočekalová, Kateřina
    Diplomová práce se zabývá studiem vlivu procesních parametrů na zpracování hliníkové slitiny AlSi7Mg0,6 pomocí aditivní technologie Selective Laser Melting. Hlavním cílem je objasnit vliv jednotlivých procesních parametrů na výslednou porozitu materiálu a jeho mechanické vlastnosti. V práci je pojednáno o současném stavu poznání zpracování hliníkových slitin metodou SLM. Vlastní materiálový výzkum práce spočívá v postupných experimentech od návarového testu až po objemový test s následným ověřením mechanických vlastností materiálu. Hodnotícími prvky materiálu v celé práci jsou porozita materiálu, stabilita jednotlivých návarů, tvrdost materiálu a jeho mechanické vlastnosti. Výsledky jsou porovnány s odbornou literaturou.
  • Item
    Vývoj procesních parametrů technologie Selective Laser Melting pro výrobu lisovací formy pneumatik
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Měchura, Lukáš; Rapant, Martin; Hutař, Pavel
    Diplomová práce se zabývá nalezením vhodných procesních parametrů pro výrobu lisovacího segmentu formy pomocí technologie SLM. Ten je tvořen kombinací struktur, skořepin, tenkých lamel a objemových částí. Zkoumaným materiálem je martenziticky vytvrditelná nástrojová ocel 1.2709. Rešeršní část práce pojednává o problematice volby vhodných procesních parametrů, jako jsou výkon a rychlost laseru, vzdálenost šraf a tloušťka vrstvy. Byly také zkoumány dosažitelné mechanické vlastnosti dílů a volba vhodné struktury. Byly nalezeny vhodné procesní parametry pro tisk objemových a strukturních částí.