Návrh tvorby štíhlého výrobního procesu ve výrobní hale

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce je zaměřena na návrh tvorby štíhlého výrobního procesu ve výrobní hale společnosti TOS KUŘIM – OS. a.s. Pomocí štíhlého prvku value stream mapping je z analyzován tok hodnot současného stavu vybraného výrobního procesu. Na základě mapování jsou nalezena úzká místa ve výrobním procesu. Následně jsou navržena opatření pro zeštíhlení procesu, vedoucí ke zvýšení efektivnosti výroby. Práce je zaměřena na zvyšování hodnoty pro zákazníka a snižování plýtvání ve výrobě.
The intent of this thesis is to design a lean production process for a manufacturing plant owned by TOS KUŘIM - OS. a.s. The manufacturing process is analyzed using the value stream mapping method. The method is used to identify inefficient steps in the production process. Furthermore, the thesis offers solutions to the recognized problems, aiming to increase added value and minimize waste.
Description
Citation
VRBACKÝ, T. Návrh tvorby štíhlého výrobního procesu ve výrobní hale [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) RNDr. Petr Střelec (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-07
Defence
otázky oponenta: odpovězeno RNDr. Petr Střelec: Na základě čeho byste se rozhodl pro KANBAN? Odpovězeno. Ing. Josef Veselý, CSc.: Analýza 7S: organizační schéma - kde je umístněna výroba? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO