Rizika řízení průběhu zakázky ve vybraném podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení rizik v průběhu zakázky ve výrobním podniku, konkrétně ve Slévárně Kuřim, a.s., zabývající se výrobou odlitků. V první části práce jsou uvedena teoretická východiska. V praktické části je přestavena konkrétní společnost, podrobně popsán průběh zakázky a identifikována všechna možná rizika, která se mohou v průběhu zakázky vyskytnout. Jejich identifikace je provedena pomocí vybraných nástrojů – metoda FMEA a Ishikawa diagram. Cílem diplomové práce je na základě provedené analýzy identifikovat možná rizika a pro nejzávažnější rizika navrhnout opatření, která by vedla k jejich minimalizaci.
The diploma thesis deals with the issue of risk management during order processing in the production company, named Slévárna Kuřim, a.s., which produces castings. The first part of the thesis presents the theoretical background. In the practical part, a specific company is introduced, an order processing is described, and all possible risks that may occur during order processing are identified. Their identification is done by using selected tools - the FMEA method and the Ishikawa diagram. The goal of the diploma thesis is to identify possible risks based on performed analysis and for the most serious risks propose measures that would minimize them.
Description
Citation
MATLASOVÁ, M. Rizika řízení průběhu zakázky ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) Ing. Karel Kuba, DiS. (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
otázka oponentky - odpovězeno doc. Doskočil - Z jakých podkladů jste vycházela při identifikaci hrozeb ve Vaší práci. - odpovězeno Ing. Hornungová - Je návrh wellness poukazek do Kuřimi vhodný v závislosti na tom, že většina zaměstnanců dojíždí do firmy? - odpovězeno Ing. Hornungová - Cena poukazky pro wellness je 135 Kč. Je tato částka postačující a na co vstup platí? - odpovězeno doc. Zich - Jaká rizika chcete eliminovat vzhledem k lidskému faktoru? - odpovězeno doc. Zich - Víte, jak se řeší rizika spojená s lidským faktorem i v jiných srovnatelných podnicích? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO