Konstrukční návrh nesymetrické parabolické pružiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je zaměřena na návrh parabolické pružiny pro nákladní vozidlo. Jedná se o nesymetrickou pružinu, jejíž vlastnosti jsou navrženy s ohledem na zatížení při prudkém brzdění. Součástí práce je stručné shrnutí současného pérování nákladních vozidel, návrh pružiny a návrh metodiky testování pružin na podélné zatížení.
This thesis is focused on design of parabolic spring for a truck. Characteristics of the spring are designed with respect to loads during heavy braking. Thesis contains a brief summary of current truck suspension, the spring design and suggestion for testing methodology for longitudinal load.
Description
Citation
ŽÁK, O. Konstrukční návrh nesymetrické parabolické pružiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (člen) Ing. Karel Štěpánek (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou diplomovou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver).Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v oponentskom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k diplomovej práci boli: -kde boli vo výpočtovom modeli použité kontakty -porovnajte pneumatické a listové pružiny -opíšte podvozok Tatra -opíšte membránovu pružinu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO