Hodnocení vlivu stavebních úprav a odlišných dispozic bytů na tržní hodnotu nemovitosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je zjistit vliv stavebních úprav na tržní hodnotu nemovitosti, konkrétně na byt v panelovém domě. Zkoumán je především vliv stavebních úprav, které mají dopad na dispoziční řešení bytu. Nejprve jsou v práci uvedeny některé poznatky k dané problematice. Dále jsou zjišťovány tržní vlivy s cílem tyto vlivy pomocí indexů odlišnosti eliminovat a sjednotit vstupní data. Následně jsou tržní ceny bytů se stavebními úpravami porovnány s databází. V závěru práce byly vypočteny náklady stavební úpravy a zhodnocena návratnost vložené investice.
The aim of this dissertation is to find out the effect of alterations on market value of he property, specifically apartments in concrete-block buildings. Evaluation is made chiefly on factors influencing layout. First of all brief information about the subject is given. Secondly market influences are determined for the purpose of eliminating them by differential index and unifying input data. Afterwards, market values of apartments with alternations are compared with ones without alternations from database. At the end of the thesis alternations are calculated and recovery of the costs are detected.
Description
Citation
GILAROVÁ, V. Hodnocení vlivu stavebních úprav a odlišných dispozic bytů na tržní hodnotu nemovitosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Hodnocení vlivu stavebních úprav a odlišných dispozic bytů na tržní hodnotu nemovitosti. Závěrečnou práci obhajovala srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponentky odpověděla jasně a s přehledem. Ing. Lubomír Weigel, CSc., položil otázku: Mezi vlivy na tržní hodnotu jste zahrnula i zvětšení lodžie, jakým způsobem je to technicky možné. Jaký je rozdíl mezi lodžií a balkónem. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO