Návrh linky na výrobu cihel LiCrete propouštějících světlo

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem výrobní linky pro výrobu cihel LiCrete. Jedná se o speciální interiérový stavební prvek z betonu se zalitými světlovodnými prvky. Jeho výroba probíhá odléváním do rozebíratelných forem. V rešeršní části této práce je popsána technologie výroby a možnosti realizace výrobní linky. V koncepčním řešení jsou popsány dvě varianty linky a několik způsobů začlenění vibrační části pro zhutnění betonu do linky. Hlavní část práce popisuje konstrukční řešení se zaměřením na manipulační prvky a zařízení pro zhutnění betonu. Součástí práce je také návrh rozšíření linky na poloautomatický provoz.
The aim of this thesis is to design a production line for manufacturing of light transmitting bricks LiCrete. This brick is a special interior design component which is made of concrete and light transmitting parts. It’s manufactured by casting into the dismountable molds. The research part explains manufacturing technology and possibilities to build production line. The concept solution part is about two concepts of production line and about a few ways how to integrate vibration machine into the line. Main part of the thesis describes mechanical design solution with focus on manipulators and vibration part. Last part of the thesis is about design of automation integration into the production line.
Description
Citation
CALETKA, T. Návrh linky na výrobu cihel LiCrete propouštějících světlo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční inženýrství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (člen) doc. RNDr. František Lofaj, DrSc. (člen) Ing. Aleš Dočkal, Ph.D. (člen) Ing. Bronislav Růžička, Ph.D. (člen) Ing. Jan Čermák, Ph.D., MBA (člen) prof. RNDr. Matej Daniel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Čížek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO