Návrh elektrostatického odlučovače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na seznámení s problematikou elektrického odlučování. První část popisuje princip elektrického odlučovacího procesu. Druhá část se věnuje převážně mechanickým částem a jejich funkci v rámci elektrického odlučovače. Třetí část je zaměřena na použití elektrických odlučovačů a systému jejich řízení. V poslední části se věnuji návrhu elektrického odlučovače dle zadaných parametrů. Vzhledem k dominantnímu postavení elektrických odlučovačů firmy ZVVZ-Enven Engineering, a.s. z Milevska v České a Slovenské republice se tato práce věnuje především produktům z jejich výrobního programu.
The Bachelor’s thesis is focused on the issue of power separation. The first part describes the principle of power separation process. The second part deals mainly with mechanical parts and their function inside the electric precipitator. The third part focuses on the use of electrostatic precipitators and system management. The last section is devoted to design an electric precipitator according to the specified parameters. Due to the dominance of electric separators company ZVVZ-Enven Engineering, Milevsko from the Czech and Slovak Republics, the work focuses primarily on the products offered by their production program.
Description
Citation
BROĎÁK, K. Návrh elektrostatického odlučovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce Návrh elektrostatického odlučovače. Student dostatečně vysvětlil všechny výtky a otázky zmíněné v otázkách oponenta. Doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. položil dodatečné otázky ke konstrukci a chodu navrženého zařízení, všechny otázky byly studentem objasněny. Student prokázal uspokojivou orientaci v daném oboru. Doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. položila otázku na výkon odlučovače ve vztahu k výkonu kotle, který není uveden. Student zčásti vysvětlil zmíněné nedostatky. Komise však našla v práci řadu nedostatků - velice stručný rozsah zpracování, nedodržení normy citování, nedodržení typografických pravidel pro technický text. Z těchto důvodů se komise rozhodla hodnotit práci stupněm E.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO