Motivace a spokojenost zaměstnanců ve vybrané společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou motivace a spokojenosti zaměstnanců. Teoretická část se zaměřuje na definování základních pojmů motivace, spokojenosti a vzdělávání. Popisuji teorii motivace, nebo faktory pracovní spokojenosti. Jak se plánuje vzdělávání a jaká je jeho realizace, definování pojmu učení a celkové charakteristiky motivace zaměstnanců. V praktické části charakterizuji konkrétní společnost. Dále se zaměřuji na aktuální motivaci zaměstnanců. Na základě dotazníkového šetření analyzuji současný stav, vyvozuji z něj závěry a navrhuji potřebná opatření, která by mohla být prospěšná jak společnosti, tak zaměstnancům.
This master´s thesis is focused motivation and satisfaction of employees. The theoretical part focuses on defining the basic concepts of motivation, satisfaction and education. I describe the theory of motivation or the factors of work satisfaction. As education is planned and what is its implementation, defining the concept of learning and total characteristics of employee motivation. In the practical part I characterize a particular company. I also focus on the current motivation of employees. Based on a questionnaire survey, I analyse the current situation, draw conclusions from it and suggest the necessary measures that could be beneficial to both the company and the employees.
Description
Citation
HOLUBOVÁ, M. Motivace a spokojenost zaměstnanců ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) Ing. Jiří Michele (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-07
Defence
Otázky vedoucího práce: odpovězeno Otázky oponenta práce: odpovězeno Ing. Michele: Řešila byste stejnou metodikou motivaci zaměstnanců v obdobném podniku? - odpovězeno Doc. Lajtkepová: Co zapříčinilo extrémní vzestup a následně extrémní propad výkonnosti podniku během po sobě jdoucích dvou let? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO