Konstrukční studie sinusového čerpadla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na konstrukční návrh sinusového čerpadla. Zejména se zabývá minimalizací ztrát v čerpadle a snaží se vyřešit problémy spojené s nadměrným opotřebením posuvného stěrače, který v čerpadle odděluje sací a výtlačný prostor. První část práce popisuje nové konstrukční varianty sinusového čerpadla. Druhá část se pak zabývá podrobnější studií a optimalizací jedné z variant.
This dissertation focuses on the construction design of a sine pump. It particularly deals with loss minimisation and strives to solve problems relating to excessive wear of the scrapergate which separates suction and the delivery space. The first part of the dissertation describes a new construction variation of a sine pump and the second part deals with a more detailed study including optimisation of one variation.
Description
Citation
HAVLÁT, P. Konstrukční studie sinusového čerpadla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Fluidní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Michal Varchola, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Jan Vrbka, DrSc., dr. h. c. (člen) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Franc, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Skoták, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO