Návrh úpravy nosné konstrukce lisové části papírenského stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá popisem a pevnostní analýzou vybraných částí modifikované nosné konstrukce lisové části papírenského stroje. Konstrukce je navrhována za účelem zjednodušení výměny plstěných pásů při servisním odstavení stroje. První část práce je věnována stručnému popisu papírenského stroje s podrobnějším zaměřením na lisovou část. V další části je proveden návrh úpravy původního provedení nosné konstrukce. Poslední část se zabývá pevnostní kontrolou konstrukčních uzlů provedené úpravy. Pevnostní výpočet se dále dělí na výpočet metodou konečných prvků a analytickou část. V závěru práce jsou porovnány výsledky z obou těchto částí.
The thesis deals with a description and a strength analysis of selected parts of a modified supporting structure of a press part of a paper machine. The construction is designed to simplify a replacement of felt belts during a service shutdown of the machine. The first part of the thesis is devoted to a brief description of the paper machine with a more detailed focus on the press part. The next part of the thesis includes a project of adjustment to the original design of the supporting structure. The last part deals with a strength control of construction nodes of the adjusted project. A strength calculation is further divided into a calculation using the finite element method and an analytical calculation. Results of both previous calculation methods are compared at the end of the thesis.
Description
Citation
ZBORNÍK, R. Návrh úpravy nosné konstrukce lisové části papírenského stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) prof. Štefan Čorňák, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Diplomant obhájil svou závěrečnou práci a odpoveděl na dotazy vedoucího práce, oponenta, a členů zkušební komise. 1. Jde o teoretickou studii, nebo se uvažuje o praktickou realizaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO