Vliv vibrací brousícího vřetene brusky na chvění obrobku při broušení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vibrodiagnostikou a jejím využitím při monitorování přenosu vibrací během broušení velkých hřídelí ve společnosti Siemens Electric Machines s.r.o. v Drásově. Práce se věnuje návrhu diagnostického systému pro testování obráběcího stroje a stanovení metodiky měření pro zjištění přenosu vibrací z brousícího vřetene na obrobek. Z naměřených dat jsou stanoveny vlivy, které ovlivňují kvalitu broušeného povrchu. V závěru práce je popsán návrh na vytvoření diagnostického a měřícího systému.
This master's thesis deals with vibrodiagnostics and its use for monitoring of the vibration transmission during grinding of large shafts at Siemens Electric Machines s.r.o. based in Drásov. Diagnostic system for machine tools testing was designed as well as a measurement methodology, which is used to detect the vibration transfer from the grinding spindle to the workpiece. Influences that affect the quality of the ground surface were determined, based on evaluation of measured data. The last part is dedicated to a proposal of a diagnostic and measuring system.
Description
Citation
HANYCH, L. Vliv vibrací brousícího vřetene brusky na chvění obrobku při broušení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
prof. Ing. Dušan Maga, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (člen) doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (člen) Ing. Jan Blechta (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO