Samolepicí antény pro komunikaci po lidském těle

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na planární antény pro komunikaci po lidském těle (on body). Práce vychází z konceptu samolepicí antény, který byl publikován v [1]. Práce obsahuje výsledky simulací navržené antény a následné porovnání s výsledky uváděnými v [1]. Práce se dále zabývá přepočtem antén pro pracovní frekvenci 5,8 GHz pro substrát Arlon 25N a následným přepočtem antény na tenký substrát FR4. Práce se dále zabývá anténami nejen pro komunikaci on body, ale také pro komunikaci mezi lidským tělem a vzdálenou jednotkou (off body). V neposlední řadě práce obsahuje výsledky měření referenční antény na substrátu Arlon 25N.
This project is focused on planar antennas for on body communication. Project follows the concept of a self-adhesive antenna, which was published in [1]. The included report contains simulation results of the designed antenna, and compares them with results given in [1]. It describes the redesign of the antenna to the operation frequency 5.8 GHz for substrate Arlon 25N followed by subsequent conversion to the thin substrate FR4. The thesis also deals with antennas not only for on body communication but also for communication between the human body and the remote unit. Finally, the work contains measurement results of the reference antenna on the Arlon 25N substrate.
Description
Citation
PUNAR, J. Samolepicí antény pro komunikaci po lidském těle [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šístek, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky své bakalářské práce. Čtení posudků vedoucího a oponenta. Student následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta a členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO