Návrh a realizace laboratorní úlohy na téma "Standard ISA-S88"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce má za úkol objasnit řízení dávkových procesů s využitím standardu ANSI/ISA-S88. Implementuje standard do školní vzorové úlohy, která se stane součástí laboratorní výuky v předmětu Automatizace procesů (MAUP). Návrh zadání obsahuje důležité rady pro vypracování laboratorní úlohy. Vzorový protokol dokumentuje programové řešení, které je i podrobným návodem pro studenty. Úloha je realizována na laboratorním modelu „Kuličky“, který bylo nutné hardwarově inovovat a zdokumentovat jeho zapojení. Inovace modelu probíhala v rámci semestrální práce pro potřeby předmětu Programovatelné automaty (BPGA).
Bachelor thesis aims to clarify the control of batch processes, by using standard ANSI/ISA-S88. It implements the standard in the school example project, which will become a part of the laboratory practices in the course Process Control (MAUP). The design of assignment contains valuable tips for successfully finishing a laboratory task. The example protocol documents the program solution, which is also a detailed guide for students. The task is realized on the "Balls" laboratory model, which had to have its hardware innovated and wiring documented. Innovation of the model was done during the semester thesis, for the needs of course Programmable Logic Controllers (BPGA).
Description
Citation
HUSÁK, M. Návrh a realizace laboratorní úlohy na téma "Standard ISA-S88" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student obhájil bakalářskou práci a úspěšně zodpověděl položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO