E-learning jako prostředek výuky na vysokých školách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaobírá tématem e-learningu na vysokých školách. Zabývá se jeho vývojem od dálkového studia pomocí pošty, zapojením složitějších strojů na výuku a připojením na síť internetu až do současnosti. Práce se také pokouší odhadnout jeho vývoj v nedaleké budoucnosti. Mimo to pohlíží na faktory ovlivňující efektivitu e-learningu a jeho potenciální negativní dopady. Praktická část se skládá z výsledků provedeného výzkumu a jejich následného rozboru.
This paper aims to delve into the topic of e-learning and its use at universities. It attempts to describe its history - getting from distance learning, to learning utilizing increasingly more complex computational machines and finally the incorporation of the internet into the learning process. It also makes several predictions on what direction could e-learning head in in the foreseeable future. Aside from these topics, it also tries to describe what factors affect its effectiveness and takes a look at its potentially negative side. Then it deals with results of an e-learning related survey and their analysis.
Description
Citation
MIKULÁŠEK, F. E-learning jako prostředek výuky na vysokých školách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) PaedDr. Alena Baumgartnerová (místopředseda) Mgr. Pavel Reich, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Eva Ellederová, Ph.D. (člen) Mgr. Petra Zmrzlá, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (člen) M. A. Kenneth Froehling (člen) Mgr. Radek Vogel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
C – Student prezentoval svou bakalářskou práci s drobnými chybami, které nebránily porozumění, a správně zodpověděl všechny otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO