DC/DC měnič 24 V / 320 V / 60 W pro záložní zdroj s galvanickým oddělením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem, dimenzováním a realizací DC/DC měniče 24 V / 320 V s výkonem 60 W. V první části jsou zde krátce popsány lineární stabilizátor a dále pak spínané zdroje s jejich rozdělením. Na základě této kapitoly bylo vybráno zapojení blokujícího měniče. Druhá část se zabývá návrhem součástek a popisem řídícího obvodu. V závěru je ukázaný zkonstruovaný měnič se záznamy z ověřovacího měření.
This bachelor‘s thesis deals with the design, dimensioning and realization of a DC/DC 24 V / 320 V converter with a output power of 60 W. In the first part there is a short description of the linear stabilizer and then the switching sources with their dismemberment. Based on that chapter, was selected the flyback converter. The second part deals with components design and description of the control circuit. At the end, the construction of the converter with the verification measurement records is shown.
Description
Citation
DVOŘÁK, P. DC/DC měnič 24 V / 320 V / 60 W pro záložní zdroj s galvanickým oddělením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student představuje osnovu práce - úvod do ss zdrojů, popis navrženého obvodu, návrh komponentů, popis řídicího obvodů, realizace a měření. Je uveden popis typů stejnosměrných napájecích zdrojů. Dále popisuje zapojení silové části použitého měniče, jsou mírné nedostatky v popisu odlehčovacího obvodu. Popisuje způsoby dimenzování jednotlivých součástí měniče. Dále popisuje celé zapojení obvodu včetně řízení, dopouští se určitých nepřesností.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO