Lithium - iontový akumulátor: Záporné elektrodové materiály založené na grafitu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou lithium-iontových akumulátorů. V práci je popsána historie vývoje lithium-iontových akumulátorů, aktuální komerčně dostupné a vyvíjené typy. Práce se detailně věnuje popisu charakteristických vlastností a operačního principu lithium-iontových akumulátorů s důrazem na zápornou elektrodu a záporné elektrodové materiály. Cílem práce je technologická a elektrochemická charakterizace záporných elektrodových materiálů na bázi grafitu. V práci jsou použity dva typy přírodního grafitu, oba dva typy jsou potencio-galvanisticky analyzovány z pohledu kapacitních a proudových charakteristik.
This bachelor‘s thesis deals with the isuess related to the lithium-ion batteries. The history of development of lithium-ion batteries, current commercially available and developed types are described in the thesis. The thesis deals in detail with the description of the characteristics and operating principle of lithium-ion accumulators with emphasis on negative electrode and negative electrode materials. The goal of the thesis is technological and electrochemical characterization of graphite negative electrode materials. Two types of natural graphite are used in the thesis, both are potenti-galvanistically analyzed from the point of view of capacitance and current characteristics.
Description
Citation
VENCELIDES, L. Lithium - iontový akumulátor: Záporné elektrodové materiály založené na grafitu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO