Počítačová podpora pro monitoring a hodnocení kvality dat v klinickém výzkumu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá monitoringom a hodnotením kvality dát v klinickom výskume. Obvyklý spôsob na identifikáciu odľahlých hodnôt využíva jednorozmerné štatistické metódy pre každú premennú z formulára klinickej štúdie. Metóda popísaná v diplomovej práci vstupuje priamo do databáze štúdie a detekuje odľahlé hodnoty pomocou strojového učenia a viacrozmerného štatistického prístupu, ktorý transformuje všetky premenné z formulára do jednej, reprezentujúcej odpovedajúci záznam pacienta. Navrhnutý algoritmus je navrhnutý v programovom prostredí Matlab.
The diploma thesis deals with the monitoring and evaluation of data in clinical research. Usual methods to identify incorrect data are one-dimensional statistical methods per each variable in the register. Proposed method enters directly into database and finds out outliers in data using machine learning combined with multidimensional statistical methods that transform all column variables of clinical register to one, representing one record of patient in the register. Algorithm of proposed method is written in Matlab.
Description
Citation
ŠIŠKA, B. Počítačová podpora pro monitoring a hodnocení kvality dat v klinickém výzkumu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (místopředseda) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Mézl položil otázku týkající se prahování hodnot při poslední zmíněné metrice. Doc. Kolářová položila otázku týkající se metody "modifikovaná k-means". Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO