Model rozvodny s dvojitým systémem přípojnic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je přestavět jednosystémový model rozvodny vn na model se dvěma přípojnicemi, ve kterém jedno pole zastupuje příčný spínač přípojnic, poté ho nakonfigurovat, otestovat a uvést do provozu pro laboratorní úlohu. Podstatná tématika k přestavbě je rozebrána v Teoretické části, na kterou navazuje popis přestavby a řešení konfigurace ovládání a blokování přístrojů v programu CAP505. Po přestavbě byla aktualizována výkresová dokumentace modelu, která je přiložena v příloze. Závěrem jsou shrnuty problémy řešené při testování a jejich odstranění. Práce obsahuje rovněž návrh laboratorní úlohy.
The goal of my Bachelor´s Thesis is to rebuild a single busbar medium voltage Switchgear substation model with two sections where one Switchgear cubicle represents the incoming breaker of the busbar section. Furtherly, the goal is to configure the model, test and put it into the operation for laboratory exercise. The base problems for model rebuild are described in the theoretical part which is followed by the description of rebuild for this particular case and solution of control and instruments interlocking configuration using CAP505 program. The updated drawings after the rebuild completion are attached. The conclusion of my Bachelor Thesis summarizes the problems identified during testing and their resolution. Few laboratory exercises are also included in the Thesis.
Description
Citation
KOPÁČEK, P. Model rozvodny s dvojitým systémem přípojnic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student prezentoval práci na téma Model rozvodny s dvojitým systémem přípojnic a odpověděl na otázky oponenta. Doplňující otázky ohledně spínání pomocné přípojnice položila doc. Orságová. Ing. Topolánek položil dotaz na simulaci mezipolohy odpojovače na modelu, který student vysvětlil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO