Elektronický předřadník pro sodíkovou výbojku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je seznámit se se způsobem řízení a regulace sodíkových výbojek. Tyto znalosti následně aplikovat do návrhu vlastního předřadníku. V úvodní části jsou popsány základní vlastnosti výbojových světelných zdrojů. Jejich chování bylo ověřeno měřením a poznatky byly uplatněny při vytváření schémat, převážně řídícího obvodu. Teoretický návrh je rozpracován po jednotlivých funkčních částech měniče.
The aim is to get acquainted with the way the management and regulation of sodium lamps. This knowledge is then applied to design your own gear. The introductory section describes the basic characteristics of discharge light sources. Their behavior was verified by measuring and findings were used to create diagrams, mainly the control circuit. Theoretical design is developed by individual functional parts of the inverter.
Description
Citation
ELIÁŠ, J. Elektronický předřadník pro sodíkovou výbojku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student seznamuje s problematikou řešenou v práci, dále seznamuje s jednotlivými částmi měniče a blokovým schématem. Ukazuje zapojení silové části a blokové schéma řídicích obvodů. Dále seznamuje s realizací a ukazuje fotografie hotových osazených DPS a ukazuje naměřené průběhy. Otázky oponenta byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO