Laboratorní úloha: Měření s osciloskopem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem generátoru signálů pro laboratorní úlohu předmětu HELE. K návrhu bylo použito generátoru ICL 8038, který umožnuje generovat tři druhy signálů – sinus, obdélník a trojúhelník. Ve zvoleném zapojení umožňuje generovat průběhy ve frekvenčním rozsahu od 20 Hz – 20 kHz. Výstup je poté přiveden nejen na osciloskop, ale také na 3.5 mm sluchátkový výstup, přes který bude možné zvolený průběh poslouchat na připojených sluchátkách nebo reproduktorech a změřit tak práh slyšitelnosti.
Bachelor thesis deals with the design of a signal generator for a laboratory task of the subject HELE. As a generating chip is used ICL 8038 that can generate three types of waveform – sinus, square wave and triangle. The frequency range is from 20 Hz to 20 kHz in selected circuit. Output is connected to oscilloscope probe, but also to 3.5mm headphone jack through which can be the selected waveform listened to on the connected headphones or speakers and measure the audible threshold.
Description
Citation
MALÝ, O. Laboratorní úloha: Měření s osciloskopem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-08-30
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO