Ostrovní energetické systémy – možnosti uplatnění v současných podmínkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o ostrovních energetických systémech, obnovitelných zdrojích elektrické energie a jejich možnostech využití v současných podmínkách. Seznamuje čtenáře s legislativou týkající se výstavby ostrovních elektráren a věnuje se možnostem akumulace elektrické energie. Součástí práce je návrh vlastního ostrovního energetického systému s ekonomickým zhodnocením.
This thesis is focused on island energy systems, renewable resources of elektrical energy and possibilities of application under current conditions. There is mentioned legislation related to construction of island power stations. Thesis deals with possibilities of storage of elektricity. Design of island energy system and economical evaluation are also parts of this thesis.
Description
Citation
VRTAL, M. Ostrovní energetické systémy – možnosti uplatnění v současných podmínkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student seznámil v prezentaci komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Ostrovní energetické systémy – možnosti uplatnění v současných podmínkách. Vedoucí práce docent Mastný seznámil komisi s posudkem oponenta a vedoucího práce. Oponent ohodnotil práci 70b stupněm C. Vedoucí práce docent Mastný ohodnotil práci 78b stupněm C. Byly přečteny otázky k obhajobě. Student na otázky odpověděl pomocí snímků na konci své prezentace. Docent Mastný měl doplňující otázku k absenci systému BMS, na kterou student odpověděl. V rozpravě měl dotaz docent Baxant ohledně pořizovacích nákladů baterií, na kterou student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO