Řízení střídače s aktivním usměrňovačem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem řídícího algoritmu a řídící elektroniky pro střídač frekvenčního měniče, který má za úkol řídit chod asynchronního generátoru v malé vodní elektrárně. Součástí práce je popis a základní charakteristika asynchronního stroje, základní popis skalárního řízení asynchronních strojů metodou konstantního magnetického toku, rešerše vhodné řídící elektroniky, rešerše vhodného uživatelského a vývojového prostředí a popis řídícího programu s jeho ověřením pomocí měření.
The bachelor’s thesis deals with design of control algorithm and control electronics for frequency converter designed for operation control of induction generator in small hydro power plant. The thesis consists of basic description of scalar control of induction machines by method of constant magnetic flux, suitable control electronics overview, user and integrated development environment overview and detailed description of user code. Validation of functionality of the user code by measurement with induction machine is also included.
Description
Citation
KLUSÁČEK, J. Řízení střídače s aktivním usměrňovačem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student představuje motivaci práce - malá vodní elektrárna, zvýšení účinnosti. Uvádí zadání práce. Dále ukazuje zapojení silové části měniče. Představuje vývojovou desku s procesorem firmy ST a vývojovým prostředím Atollic TRUEstudio. Dále je ukázán diagram chodu programu a zadávání vstupních parametrů, spolu s blokovým schématem pohonu. Jsou uvedeny některé výpočty realizované v programu. Pak jsou předvedeny některé výsledky z měření funkce řízení. Nakonec jsou shrnuty dosažené cíle v práci a uvedeny další možné postupy. Otázka oponenta je zodpovězena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO