Rozbor a hodnocení technických systémů pohonů výkonových jističů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca bola vytvorená ako prehľad a rozbor pohonov kompaktných ističov. Je tu uvedené zoznámenie sa s pohonmi pre kompaktné ističe z hľadiska ich využitia, možnosťou diaľkového ovládania a použitia v budúcnosti v zmysle digitalizácie a elektrifikácie. Uvedený je tu aj rozbor druhov podľa spôsobu inštalácie, zapínacej energie a druhu samotného pohonu, či už je to elektromotor alebo elektromagnet. Spomenuté sú aj možnosti riadenia a napájania týchto pohonov ako aj definície polôh ističa. Nakoniec je zrealizovaný ľahký rozbor trhu od najväčších výrobcov kompaktných ističov a ich pohonov a krátka kapitola zobrazujúca priebehy z merania týchto pohonov vo firme OEZ s.r.o.
This bachelor thesis was created as a overview and analysis of drive systems for moulded case power circuit breakers. There si an introduction to motor operators and their possible use with remote control and use in future in name of digitalization and elektrification. Also there is listed an analysis of opertors depending on the method of installation, switching power and the operator itself i.e. electric motor or electromagnet. There is mentioned the possibilities of controll and power supply of these operators and the positions of circuit breaker. In the end a small market analysis is executed and a short chapter dealing with measurment of electric motor operator in OEZ s.r.o. company.
Description
Citation
HURBANIČ, J. Rozbor a hodnocení technických systémů pohonů výkonových jističů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Rozbor a hodnocení technických systémů pohonů výkonových jističů. V práci student analyzuje pohon pomocí elektromotorů a elektromagnetů, možnosti řízení těchto pohonů, signalizaci poloh ovládacího mechanismu. Dále student provedl měření elektrických a neelektrických pohonů na pohonech různých výkonových přístrojů. Naměřené výsledky jsou částečně zhodnoceny. Na otázky oponenta i členů komise bylo zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO