Vyhodnocování chování zařízení na bezpečnostních systémech Jaderné elektrárny Temelín při přechodu z nominálního napájení na nouzový zdroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce obsahuje popis blokové vlastní spotřeby na jaderné elektrárně Temelín. Dále jaké jsou zdroje vlastní spotřeby, kde je popsán dieselgenerátor a jeho automatika postupného spouštění. Na konci jsou popsány sledované a vyhodnocované parametry vybraných zařízení při zkouškách na bezpečnostních systémech jaderné elektrárny Temelín z kampaně 2016–2017 provedených od března 2016 do května 2017 na 2. výrobním bloku.
The thesis contains a description of block self-consumption in nuclear power plant Temelín. The types of sources for self-consumption will be described focusiong on a diesel generator and its emergency load sequencer. At the end, there is a description of the monitored and evaluated parameters of selected devices from nuclear power plant Temelín security systems testing. The parameters were monitored from March 2016 to May 2017 at the 2nd prodution block.
Description
Citation
HOLEŠ, D. Vyhodnocování chování zařízení na bezpečnostních systémech Jaderné elektrárny Temelín při přechodu z nominálního napájení na nouzový zdroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student seznámil v prezentaci komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Vyhodnocování chování zařízení na bezpečnostních systémech Jaderné elektrárny Temelín při přechodu z nominálního napájení na nouzový zdroj. Docent Mastný přečetl posudek oponenta a vedoucího. Oponent hodnotil práci 96b stupněm A a měl dvě otázky k obhajobě. Vedoucí práce docent Mastný ohodnotil práci 91b stupněm A. Student odpověděl na otázky oponenta a vedoucího práce. Doplňující dotazy pokládal docent Mastný. Student odpověděl na dotazy. Docent Baxant položil dotaz ohledně zkoušení a skutečného využití záložního generátoru během provozu elektrárny. Student na tuto otázku odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO