Realitní investice a jejich financování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zaměřuje na vytvoření investičního doporučení pro investora v oblasti nemovitostí. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou sesbírána sekundární data z českých a zahraničních zdrojů. V praktické části je proveden průzkum a analýza trhu s nemovitostmi, které jsou aktuálně v nabídce na prodej v Brně. V případech, kde je to možné, je vypočítána rentabilita a možnosti jsou slovně hodnoceny.
The aim of the thesis is to create investment recommendations for the real estate investor. The thesis consists of theoretical and practical part. Secondary data from Czech and foreign sources are collected in the theoretical part. In the practical part, the research and analysis of real estate market is done for the real estate currently available for sale in Brno. At the same time, economic profitability is calculated wherever possible. Subsequently, the options are verbally evaluated.
Description
Citation
NOVOTNÝ, J. Realitní investice a jejich financování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Rozmahel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
otázky oponenta - odpovězeno částečně doc. Rozmahel: V práci uvádíte, že příjmy z nájmu v době dalších 30 let budou stále stejné. Uvažoval jste při tomto návrhu i vývoj inflace? Zkoumal jste ji? - odpovězeno částečně doc. Rozmahel: Jaký je postoj v Evropě k nájemnímu a vlastnickému bydlení? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Rozmahel: Jak může vláda snížit ceny nemovitostí? - odpovězeno částečně Ing. Juřica: V práci uvádíte, že investor by měl brát v úvahu investice do činžovních domů, a v dalším odstavci, pak toto tvrzení popíráte. Jak to můžete vysvětlit? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Lajktkepová: V tabulkách 8 a 9 uvádíte rentabilitu, jak jste k těmto výsledkům došel? - odpovězeno částečně připomínka doc. Lajtkepová: Při plánování výnosů a nákladů při vlastnění nemovistosti, uvažujete stále stejný vývoj jejich výnosů a nákladů. Tento vývoj není reálný. připomínka RNDr. Chvátalová: Práce nesplňuje všechny náležitosti, především v oblasti jazykové úpravy a formátování.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO