Termínové obchodování komodit z pozice retailového tradera

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem diplomové práce „Termínové obchodování komodit z pozice retailového tradera“ je vytvoření investičního doporučení na základě analýzy možností, trhů a faktorů působících na jejich cenu. V první části jsou vymezeny základní pojmy a informace pro orientaci na trhu komoditních futures. V další části jsou analýzy hlavních komoditních burz, skupin komodit a podrobnější analýza zájmových komodit – zlata a stříbra. Poslední třetí část práce je věnována tvorbě strategie pro obchodování komoditních futures na zlato a stříbro, která je základním prvkem pro závěrečné investiční doporučení.
The goal of this thesis “Futures trading of commodities as a retail trader” is creation of investment suggestion, based on analysis of possibilities, markets and factors influencing the price. In the first part are defined basic terms and information for better orientation on the futures commodity market. In the next part are analysis of the major commodity markets, groups of commodities and detailed analysis of interest commodities – gold and silver. The last third part of the thesis engage in creation of strategy for trading of commodity futures on gold and silver, which is the basic element for the final investment suggestion.
Description
Citation
BURŠA, P. Termínové obchodování komodit z pozice retailového tradera [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Rozmahel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
otázka vedoucího - odpovězeno v plném rozsahu otázka oponenta - odpovězeno v plném rozsahu prof. Rejnuš: Nezdá se Vám, že nové způsoby obchodování nabourávají Vaše úvahy, které uvádíte ve Vaší práci? - odpovězeno v plném rozsahu prof. Rejnuš: Myslíte si, že je cena zlata v tuto chvíli zmanipulovaná? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Rozmahel: V práci doporučujete určité strategie. Zohlednil jste také možné různé cíle investorů? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Rozmahel: Pokud bych se chtěl zaměřit na krátkodobý zisk, byla by navrhovaná strategie jiná? - odpovězno v plném rozsahu RNDr. Chvátalová: Jaké období zobrazují krabicové grafy, které máte v práci? - odpovězeno v plném rozsahuRNDr. Chvátalová RNDr. Chvátalová: Co znamenají jednotlivé barvy v daných grafech? - odpovězeno v plném rozsahu : Jak se liší potávka po zlatu a stříbru? - odpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO