Využití controllingu pro porovnání plánované a skutečné výkonnosti podniku a budoucí plánování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá využitím metod operativního controllingu, které popisuje v teoretické části práce. V analytické části jsou tyto metody použity ke srovnání plánované ekonomiky jednotlivých nákladních vozidel přepravní firmy v roce 2017 s jejich skutečnou výkonností v daném roce. Zjištěné odchylky jsou dále analyzovány za účelem identifikace jejich původu a formulování nápravných opatření k jejich odstranění. V návrhové části jsou pak tyto poznatky využity k vytvoření plánu pro rok 2018, který zohledňuje zjištěné skutečnosti a navrhovaná opatření k odstranění závažných nedostatků z předchozího roku. Část plánu pro rok 2018 je konfrontována se skutečnými daty naměřenými podnikem v tomto období za účelem posouzení přesnosti plánu, identifikace odchylek od plánu a jejich příčin.
The master's thesis deals with application of Management Control System methods, described in theoretical part of the thesis. In analytical part, those methods are used for comparison of planned performance of individual trucks in the transport company with real performance of those trucks in year 2017. Detected deviations from the plan are further analysed, in order to identify their sources and to formulate corrective measures to eliminate them. This knowledge is put to use in the proposal part, in order to create plan for year 2018, which takes into account established facts and corrective measures from previous year. Finally, part of the plan for year 2018 is compared with real data collected by the company in that period, in order to assess the plan’s accuracy, identify deviations from the plan and their sources.
Description
Citation
KOUBEK, O. Využití controllingu pro porovnání plánované a skutečné výkonnosti podniku a budoucí plánování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc. (předseda) Ing. et Ing. Miloš Škrdlík, M.Sc. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Otázka vedoucího: Odpovězeno. Otázky oponenta: Odpovězeno. doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc.: Jaký počet vozidel firma má? Jaké je ve firme procento tuzemské a mezinárodní dopravy? Jaký je ročný obrat firmy? Odpovězeno. Ing. et Ing. Miloš Škrdlík, MSc.: Jaké 2 největší hrozby vidíte v dopravě? Odpovězeno. Ing. Josef Veselý, CSc.: Dopadlo na vás nařízení o minimální mzdě? Můžu to nějakým způsobem kontrolovat?Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO