Návrh synchronního stroje s vnořenými magnety

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Pre rozvoj synchrónnych strojov s permanentnými magnetmi bol kľúčový vývoj výkonovej elektroniky, zlepšovania ich parametrov, ale aj zvýšenie dostupnosti permanentných magnetov. Cieľom tejto práce je porovnať rôzne topológie rotora u synchrónnych strojov s vnorenými permanentnými magnetmi a vypracovať základný elektromagnetický návrh synchrónneho stroja s vnorenými permanentnými magnetmi.
For the development of synchronous machines with permanent magnets were essential the development of power electronics, improvement of the parameters, as well as the increase of the availability of permanent magnets. The purpose of this thesis is to compare the different rotor topologies in synchronous machines with inside permanent magnets and to develop the basic electromagnetic design of synchronous machine with inside permanent magnets.
Description
Citation
KUNA, K. Návrh synchronního stroje s vnořenými magnety [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (místopředseda) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Ondrejček (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Návrh synchronního stroje s vnořenými magnety. V práci jsou popsány varianty těchto motorů. Stroj o výkonu 1500 W byl navržen v prostředí Matlab. Návrh stroje byl následně ověřen v prostředích RMxprt a Ansys Maxwell. Výsledky byly následně zhodnoceny. Na otázky oponenta i doplňující otázky komise student odpověděl. Je zřejmé, že problematice rozumí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO