Měnič pro napájení elektronických zařízení z palubní sítě automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá teoretickým návrhem a konstrukcí měniče v topologii push-pull pro použití v automobilu. V práci je popsán výpočet impulsního transformátoru, výstupní tlumivky, tepelné a napěťové dimenzování použitých polovodičových součástek, návrh řešení řídicích a regulačních obvodů, praktická realizace měniče a ověření jeho vlastností.
The thesis deals with a theoretical design of push-pull converter for use in a car. In the thesis is described calculation of impulse transformator, output choke, thermal and voltage design of used semiconductor components, solution propose of control and regulation circuits, practical realization of converter and verification of its properties.
Description
Citation
KUDLÁČEK, P. Měnič pro napájení elektronických zařízení z palubní sítě automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student představuje zadání práce. Dále ukazuje schéma zapojení silové části push-pull měniče s transformátorem. Pokračuje návrhem LC filtru a tlumivky, přičemž uvádí vstupní parametry návrhů. Dále je ukázáno konkrétní zapojení výstupního LC filtru. Jsou uvedeny vstupní parametry a výsledky návrhu transformátoru. Pak je ukázáno konkrétní zapojení PWM modulátoru a použitý měnič pro vytváření pomocného napětí +-15V. Uvádí zapojení budiče tranzistoru a dále konkrétní zapojení kaskádní regulační struktury. Poté představuje výsledky měření účinnosti a naměřené průběhy napětí. Nakonec jsou zhodnoceny dosažené výsledky měniče. Obě otázky oponenta byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO