Elektronická identifikace a služby vytvářející důvěru pro elektronické transakce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou elektronické identifikace a služeb vytvářejících důvěru pro elektronické transakce. Práce popisuje a vysvětluje pojmy, které se využívají v oblasti elektronické komunikace a jsou uvedeny v nařízení eIDAS. Dále se zabývá řešeními demonstrující služby vytvářející důvěru. V praktické části je návrh laboratorní úlohy, kdy si student vyzkouší možnosti, které certifikační autorita nabízí. Cílem práce je definice a vysvětlení pojmů dle nařízení eIDAS a realizace systému, který funkčnost těchto služeb bude demonstrovat.
Bachelors thesis talking about problematics of electronic identification and trust services in electronic transactions. It describes and explains concepts used in the area of electronical communication mentioned in regulation eIDAS. Solutions demonstrating trust services are part of the work. As practical part of this thesis was created laboratory exercise, in which will students try the possibilities offered by certification authority. The goal of this work is explanation and definition of concepts according to eIDAS regulations and realization of system demonstrating these services.
Description
Citation
HRBOTICKÝ, L. Elektronická identifikace a služby vytvářející důvěru pro elektronické transakce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Petr Blažek (člen) Mgr. Václav Stupka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Z jakých důvodů jste pro laboratorní úlohu vybral právě software GnoMint? - Student odpověděl Na ostatní dotazy během diskuze student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO