Emocionální kartografie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Cílem práce je výtvarné zpracování vnímání map, jako určitého faktu, podle kterého vyhodnocujeme a vyobrazujeme si celý svět. Pracuji s daty, které získám pomocí zobrazovací techniky eye-tracking, která mi umožní zaznamenávat trasu pohybu očí po obrazu, který budu předkládat lidem s navzájem odlišným trvalým bydlištěm, národností či pobytem. Získané data mi poslouží jako studie, kterou budu nadále zpracovávat a zakomponovávat do map a jiných vizuálních podob zobrazující zemi nebo místa na planetě. V práci reflektuji i můj samotný individuální postoj k světu - s čímž jsem se fyzicky nesetkala, to pro mě neexistuje. Studie bude zahrnovat všechny aspekty vnímání map a systematicky zobrazeného světa ke vztahu k člověku, jeho vzpomínkám na místo, fyzický kontakt a dopadu jeho samotného v měřítku člověk versus svět.
The work aims to artistically compile perception of maps as a fact, what let us think about The world - how we know it from the map. I work with data, which I gain by displaying technology – eye tracking, which helps me to record track of moving eyes during watching any kind of picture. The observations will be people from different places such a place of stay etc. Gained data I am going to use as a study, which I will componate to maps and different vizualizations of world, countries etc. "Where i have not ever been before, it does not exist" – is idea of percepting world, wich I also work with on that project. Study will contain all aspect of perceiving maps and systematicly shown world related to the person, his memories to that place, fyzical contact and his impact in his scale person versus a the world.
Description
Citation
RYGÁLOVÁ, M. Emocionální kartografie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (předseda) Mgr. Martin Mazanec, Ph.D. (člen) prof. akad. soch. Tomáš Ruller (člen) MgA. Vojtěch Vaněk (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) prof. Dezider Tóth (člen) doc. Mgr. Jana Preková (člen) MgA. Karolína Kohoutková (člen) doc. MgA. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) MgA. Jennifer Helia De Felice, Ph.D. (člen) MgA. Tomáš Hrůza (člen) doc. MgA. Filip Cenek (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO