Racionalizace technologie výroby hliníkových součástí se zaměřením na nástroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá racionalizací technologie výroby vybrané součásti. Úvodní část práce obsahuje seznámení s firmou STROJTEX a stručný popis dané součásti. V následující kapitole je proveden rozbor současné výrobní technologie, včetně popisu využitých technologií. Závěrečná část práce je věnována návrhu racionalizačního opatření a ekonomickému zhodnocení.
This bachelor thesis deals with rationalization of production technology of selected komponent. The first part contains a brief introduction of the company Strojtex and description of the product. The following section is an analysis of existing manufacturing technology. Finally there has been developed a new technological proces and economical evalutation.
Description
Citation
LANGPAUL, J. Racionalizace technologie výroby hliníkových součástí se zaměřením na nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Ve své závěrečné práci uvádíte sestavenou sadu nástrojů. Z jakých materiálů jsou tyto nástroje vyrobeny. 2. Dle jakého dokumentu a jakým principem se provádí třídění pracovišť, nejenom co se týče strojů. 3. Materiál hliník, popř. jeho některé slitiny, se vyznačují dobrou elektrickou vodivostí. Zkuste uvést některé případy tohoto využití, nemusí to spadat jen do strojírenství. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Proč byla k zahloubení použita sloupová vrtačka? 2. Jak bylo realizované upinání obrobku? 3. Třídění technologického postupu. 4. V čim je rozdil mezi duraly a siluminy? 5. Jaké další technologie lze použít pro výrobu prezentované součásti? 6. Jake jsou naklady na implementace nové technologii? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO