Experimentální mechanicko-elektrický strunný hudební nástroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je navrhnou a zkonstruovat strunný mechanicko-elektrický nástroj s neobvyklým charakterem zvuku. Výsledkem je nástroj rozdělený do tří sekcí se specifickými možnostmi tvorby zvuku, který je zároveň drnkací a smyčcový. Práce využívá poznatků z tvorby elektrických kytar a metod snímání jejich zvuku. Zabývá se také otázkou experimentálnosti v oblasti strunných nástrojů, jejich vývoje.
The goal of this thesis is to design and build stringed mechanical electrphone with unusual sound characteristics. The end product is an instrument devided into three sections with specific options of sound creation, able to be both plucked and played with a bow. Thesis utilizes knowledge of electric guitar construction and their sound pickup methods. It also deals with experimentation in the field of strig instruments and their development.
Description
Citation
BLASCHE, O. Experimentální mechanicko-elektrický strunný hudební nástroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (místopředseda) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Jaká je výhoda mít nástroje pohromadě, když je možné si je vytvořit zvlášť? Na co jsou další tři vstupy na zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO