Automatické generování PLC programů pro modely jeřábů pomocí TIA Portal Openness

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá TIA Portal Openness, jeho možnostmi z hlediska automatizace generování programů pro PLC, kompilace programu a správy jednotlivých zařízení. Zaměří se na jeho základní vlastnosti, jako konfigurace zařízení, jejich spojování do sítí, export a import zdrojových souborů bloků programu a aplikuje je na generování programu pro laboratorní modely jeřábu. Pro generování byla vytvořena desktopová aplikace, jako praktický příklad pro snadné uchopení tohoto tématu. Z této práce lze získat základní přehled o tomto nástroji a možnostech jeho využití.
This thesis deals with TIA Portal Openness, its potential in terms of automating PLC program generation, compilation and management of individual devices. It aims to its basic features, such as working with hardware and network configuration, exporting and importing source files of blocks, and demonstrates them on a simple application for crane models. For generation, a desktop application was created as a practical example for easy understanding of this topic. It is possible to get basic overview of this tool and it’s aplication from this thesis.
Description
Citation
SLANINA, V. Automatické generování PLC programů pro modely jeřábů pomocí TIA Portal Openness [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student obhájil svou prezentovanou Bakalářskou práci a odpověděl na všechny položene otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO