Experimentální softwarový hudební nástroj na platformě Android kombinující sampler, syntetizér a sekvencer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je realizace aplikace jakožto experimentálního softwarového hudebního nástroje na platformě Android. Realizace částečně vychází z návrhu zpracovaného v semestrální práci. Aplikace je určena pro tablety a chytré telefony. Kombinuje funkce sampleru, sekvencéru a syntetizéru a disponuje vestavěnými efekty. Díky těmto vlastnostem umožňuje vytváření zvuků, sekvencí a skladeb. Aplikace je naprogramována pomocí vizuálního programovacího jazyku Pure Data. Grafické uživatelské prostředí je vytvořeno pomoci platformy MobMuPlat. Samotná práce se skládá ze tří částí. První část je teoretickým úvodem, kde jsou probrány teorie digitálního zpracování zvukových signálů, principy a druhy syntézy zvukových signálů, efekty a elektronické nástroje. V neposlední řadě i charakteristika jazyka Pure Data a platformy MobMuPlat. Druhá část je návrh grafického prostředí, kde jsou probrány funkce jednotlivých grafických prvků. V třetí části je pak popsána realizace aplikace pomocí jazyka Pure Data.
The aim of this bachelor thesis is the realization of the application as an experimental software musical instrument on the Android platform. The implementation is partly based on the draft elaborated in semester work. The application is designed for tablets and smartphones. It combines functions of sampler, sequencer and synthesizer and contains built-in effects. With this features, it is possible to create new sounds, sequantions and songs. The applications is programmed by visual programing language Pure Data. The graphic interface is created by the MobMuPlat platform. The thesis is consists of three parts. The first part is a theoretical introduction, where are discussed, the theory of digital audio signal processing, principles and types of sound signal synthesis, effects and electronic instruments. Furthermore, the Pure Data and MobMuPlat platform features. The second part is an updated design of the graphical interface and there are discussed the functions of individual graphic elements. The third part describes implementation of the application by Pure Data
Description
Citation
KUČERA, K. Experimentální softwarový hudební nástroj na platformě Android kombinující sampler, syntetizér a sekvencer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (místopředseda) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Z jakého důvodu využíváte v abstrakci pro Panorama (EPP) pouze cos~, když stačí sin a cos pro (v PD implementaci příkazu cos~ / sin~ se jedná o ), a namísto předloženého algoritmu lze vstup do EPP řešit prostým dělením? V čem pro Vás, kromě nároku na operační paměť zařízení, spočívá problém spojování samplů? (str. 37) Jedná se o poměrně snadné operace, definujte tedy úskalí, která spatřujete?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO