Tvorba e-learningové aplikace pro kurz Angličtina pro IT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit program, který bude sloužit jako výukový doplněk pro kurz Angličtina pro Informační Technologie. Práce nejdříve zkoumá existující aplikace, které jsou vytvářenému programu podobné včetně prvků, které mohou být v programu využity. Následně se zaměřuje na návrh a implementaci aplikace spolu s představením použitých technologií. Práce dále zkoumá teorii výuky nové slovní zásoby, po které následuje rozbor jednotlivých cvičení, které jsou v programu použity pro zkoušení nabyté slovní zásoby. Závěrem je zpracován návod pro studenty i učitele, jehož cílem je pomoci s používáním programu. Výstupem práce je funkční aplikace pro studenty výše zmíněného kurzu k interaktivnímu studiu slovíček a přípravě na hodiny.
The aim of this bachelor’s thesis was to develop an e-learning application that would be used as a supplementary tool for the course English for IT. First, the thesis examines existing applications used for English vocabulary learning along with the consideration of what elements could be derived from them. Next, it focuses on the design and implementation of the application as well as the presentation of technologies used. The thesis also provides the theoretical framework of vocabulary teaching and learning which is followed by an analysis of various vocabulary testing exercises employed in the program. Finally, a guide for students and teachers is developed to assist them with using the application. The result of the thesis is the functional application for the students of the course which will enable them interactive vocabulary learning and preparation for lessons.
Description
Citation
HOTOVÝ, T. Tvorba e-learningové aplikace pro kurz Angličtina pro IT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) PaedDr. Alena Baumgartnerová (místopředseda) Mgr. Pavel Reich, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Eva Ellederová, Ph.D. (člen) Mgr. Petra Zmrzlá, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (člen) M. A. Kenneth Froehling (člen) Mgr. Radek Vogel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student samostatně prezentoval svou bakalářskou práci dobrou angličtinou a pohotově zodpověděl všechny kladené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO