Monitorování serverů s OS Linux

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá monitorovaním serverov v rámci siete PlanetLab. V úvode je popísaná sieť PlanetLab, terminológia používaná v nej, ale aj projekty realizované vďaka nej. V rámci práce bol vytvorený modul v jazyku Python pre získavanie údajov o serveroch v rámci siete PlanetLab. Ďalej bola rozšírená aplikácia Plbmng, do ktorej bol integrovaný spomenutý modul. Aplikácia je uverejnená pod licenciou MIT na stránke www.github.com a taktiež ju je možné získať z indexu balíčkov pre jazyk Python www.pypi.org. K aplikácii bol vytvorený manuál a dokumentácia k modulu.
This bachelor’s thesis deals with monitoring of a servers in experimental network PlanetLab. The beginning of the thesis is about PlanetLab network, terminology used within it and also projects realized in it. For generating information about node, has been created a module in Python, which has been integrated into application Plbmng. Application has been published under the MIT license on \url{www.github.com} and on Python Package Index www.pypi.org. For the application has been created manual and for the module has been created documentation.
Description
Citation
ŠUBA, F. Monitorování serverů s OS Linux [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Petr Blažek (člen) Mgr. Václav Stupka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Prováděný test v kapitole 6 byl spouštěn s jakým nastavením? Pouze ICMP dotaz? - Student odpověděl. Co obsahuje soubor default.node? Jsou to informace získané Vaší aplikací? - Student odpověděl. Na další dotazy během diskuze student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO