Konstrukční návrh sekvenčního řazení vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá rešerší současných sekvenčních převodovek a konstrukční přestavbou synchronní převodovky vozu Škoda Felicia 1,6 MPI na manuální sekvenční převodovku. Na základě zadání je v práci obsažen schématický princip přestavby. Tento princip je následně rozpracován do detailního návrhu a práce se zaměřuje na pevnostní analýzu nově vytvořených dílů přestavby, optimalizaci těchto dílu a kontrolu jejich únavové životnosti. Práce je zakončena teoretickým pokračováním mechanické přestavby na plně elektronickou sekvenční převodovku.
The thesis deals with the search of the current sequential gearboxes and the structural shift of the Škoda Felicia 1.6 MPI synchronous transmission to the manual sequential gearbox. Based on the assignment, the schematic reconstruction principle is included. This principle i s then elaborated into a detailed design and the thesis focuses on strength analysis of newly created parts of reconstruction, optimization of these parts and control of their fatigue life. The thesis ends with the theoretical continuation of mechanical conversion to a fully electronic sequential gearbox.
Description
Citation
ŠARDICKÝ, J. Konstrukční návrh sekvenčního řazení vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student přednesl prezentaci své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta i komise. Byla Vámi navržená převodovka vyrobena? Jaké jsou nevýhody převodvky DSG? Jak jste zjistil řadící síly a jaké podmínky jste použil? Na jakou vzdálenost je vypočtená uvedená spotřeba? Jak jste počítal mez únavy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO