Rozbor firemních technologií s návazností na výrobu konkrétní součásti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o výrobě ručních pout a výrobních technologiích firmy ALFA – PROJ spol. s r.o. První část práce je zaměřena na technologický postup výroby ocelového těla revolveru a využití technologie EDM. V druhé části práce je navržena inovace technologického postupu výroby pout. Inovace spočívá ve sloučení stávajících operací a použití CNC stroje s novým přípravkem. V závěru práce jsou porovnány výhody a nevýhody inovace.
This bachelor thesis deals with production of handcuffs and production technologies of company ALFA – PROJ spol. s r.o. The first part of the thesis is focused on the revolver steel frame technological process and the use of EDM technology. The second part of the thesis proposes innovation of the technological process of handcuffs production. Innovation consists of merging current operations and use of CNC machine equipped with new fixture. At the end of the thesis, the advantages and disadvantages of innovation are compared.
Description
Citation
OLEJNÍČEK, P. Rozbor firemních technologií s návazností na výrobu konkrétní součásti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Můžete zmínit, jaký je správný postup ustavování obrobku v přípravku, jak v kterém směru jsou odebírány stupně volnosti pro jednoznačné a nepřeurčené ustavení obrobku a které plochy by měly být zpevněny jako ochrana proti vymačkání? 2. Popište prosím význam operace omílání a uveďte jaký význam má tato operace pro výrobek. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak je možné, že plastové média pro omílání působí na kovové součásti? 2. Byla provedena časová analýza jednotlivých operací a času upínání? 3. Jedná se o klasické černění, které uvádíte ve své práci? 4. Znáte jiné typy na konzervaci a čištění zbraní? 5. Vyrábí firma i hlavně? Jaké tvary mají hlavně? 6. Jaké jsou tolerance pro vrtání díry hlavně? Jak se rovnají hlavně zbraní? 7. Kolikati ranami se testují zbraně se střelive s větším výkonem? 8. Setkal jste se s vývrtem hlavně kováním?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO