Návrh technologie výroby formy pro plastové obaly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá obráběním bloku formy na vyfukování plastových obalů ve spolupráci s firmou VBF s.r.o. Zaměřuje se na technologii 5-ti osého frézování. Dále obsahuje popisy materiálů forem i vstřikovaných materiálů. Rozebírá současný postup výroby formy. Dále obsahuje vlastní návrh na zlepšení (zefektivnění) výroby daného bloku. Na závěr je v porovnání popsán rozdíl v použité technologii a také časový rozdíl.
The bachelor thesis deals with machining of mold for blowing plastic packaging in cooperation with VBF Ltd. It focuses on 5-axis milling technology. It also contains descriptions of mold materials and injected materials. It analyzes the current process of mold production. It also contains its own proposal to improve (to make more effective) the production of a given block. The difference in technology used and the time difference are described in the conclusion.
Description
Citation
HALAČKA, P. Návrh technologie výroby formy pro plastové obaly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Které operace se nejvíce podílely na zvýšené efektivitě procesu? 2. Je možné odhadnout, jestli bude navržené řešení náročnější na délku práce v CAM než původní? 3. Je možné odhadnout, jaký vliv do celkové efektivity procesu přinese použití nových vyspělejších ale i dražších nástrojů, např. SK vrtáků s výplachem pro hluboké vrtání? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Na str. 23 máte naznačeny pozice stopkové frézy během obrábění. Co tato pozice může ovlivnit během obrábění? 2 . Čím jsou dány řezné rychlosti při frézování? 3. Zjišťoval jste, proč si čepy firma vyrábí sama, když se jedná a o standardizované součástky? 4. Propočítal jste ekonomickou úsporu Vašeho řešení? 5. Obrábí se materiály již ve zušlechtělém stavu? 6. Jaká je teplota vytvrzování hliníku pro tyto formy? 7. Co znamená teplota skelného přechodu? Proč tam máte znaménko mínus? 8. Co je Váš největší přínos této práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO