Mechanismus pro ovládání vstupu do kompresorové skříně

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem mechanismu pro kontrolu množství vzduchu nasávaného kompresorem turbodmychadla. V první části je stručný popis turbodmychadla a jeho charakteristik, v druhé části jsou uvedeny obvyklé regulační metodiky. Třetí, hlavní část popisuje vytváření mechanismu od koncepčních návrhu a jejich porovnání, přes pohybový a silový rozbor ovládacích prvků, po kompletní zástavbu a připojení ke kompresorové skříni. Čtvrtá část je pak věnována analýze mechanismu z hlediska plnění požadované funkce.
The thesis pursues a design of mechanism for controlling the amount of air sucked by a turbocharger compressor. In the first part, there is a brief description of a turbocharger and its characteristics, in the second part the usual regulation methodologies are presented. Third, the main part describes the creation of the mechanism from concept drafts and their comparison, through the kinematic and force analysis of control parts, to the complete packaging a connection to the compressor housing. The fourth part is dedicated to the mechanism analysis in the terms of ability to perform as required.
Description
Citation
BARTONÍČEK, R. Mechanismus pro ovládání vstupu do kompresorové skříně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Študent obodznámil odbornú komisiu so svojou diplomovou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver). Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v Oponentskom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k diplomovej práci boli: -Prečo boli použité štvorcové palce ako jednotka plochy? -Aká je vôľa čeľustí? -Uvažovalo sa aký podtlak za škrtiaciou klapkou je ešte prijateľný pre axiálne ložiská?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO