Konstrukční studie axiálních bezucpávkových čerpadel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V první části práce je uvedena stručná rešerše axiálních hydraulických strojů a základní postupy potřebné k návrhu hydraulického stroje. Druhá část práce je věnována měření charakteristiky axiálního čerpadla s prstencovým motorem a v třetí části je popsán postup návrhu axiálního čerpadla s trubkovým motorem včetně CFD výpočtů čerpadla a stanovení jeho předpokládané charakteristiky.
Review of axial hydraulic machines and elementary procedures of design hydraulic machines are listed in the first part of thesis. Second part is dedicated axial pump with annular motor and measurement its characteristic curve. In the third part of thesis, procedure of design axial pump with tube motor is described, also there are listed CFD results and characteristic curve of axial pump with tube motor is predicted.
Description
Citation
DOBROVOLNÝ, M. Konstrukční studie axiálních bezucpávkových čerpadel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Fluidní inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Milada Kozubková, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc. (člen) doc. Ing. Simona Fialová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) prof. Ing. Michal Varchola, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Franc, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Zavadil (člen) Ing. Jindřich Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student představil základní teze své diplomové práce na téma Konstrukční studie axiálních bezucpávkových čerpadel. Byly bohatě okomentovány experimentální výsledky, které se vždy neshodovaly s počátečními předpoklady. V druhé části práce byl proveden návrh, výpočet a numerické modelování axiálního čerpadla s trubkovým řešením. V závěru svého vystoupení student shrnul všechny důležité momenty, které vyplynuly z jeho práce a poděkoval komisi za pozornost. Následně byly předneseny posudky vedoucí a oponenta. Oponent položil celkem 3 dotazy, na které student odpověděl k všeobecné spokojenosti komise. Následovala rozprava ostatní členů komise k DP. Otázka v rámci rozpravy: Životnost gufer, nástroj pro tvorbu sítě,
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO