Efektivní zabezpečení komunikace bezdrátových nízko-energetických moderních technologií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou zabezpečení komunikace v Sigfox sítích. To zahrnuje prostudování parametrů a možností sítě a následně analýzu vhodných kryptosystémů. Práce obsahuje popis kryptografie jako takové a popis kryptosystémů, které by bylo možné implementovat do koncových zařízení. Z vybraných kryptosystémů jsou na základě požadovaných vlastností vybrány tři, které jsou uvedeny do praxe za pomoci vývojového kitu, založeném na platformě Arduino a následně jsou provedena experimentální měření, kvůli zjištění základních vlastností zařízení.
This thesis deals with communication security in Sigfox networks. That includes studying the network’s parameters and capabilities and then analysing the appropriate cryptosystems. The thesis contains a description of cryptography as such and a description of cryptosystems that could be implemented in end devices. From the selected cryptosystems, three of the most appropriate are selected based on the required properties, which are put into practice on the Arduino-based development kit and then experimental measurements are made to determine the basic features of the device.
Description
Citation
BLAŽEK, V. Efektivní zabezpečení komunikace bezdrátových nízko-energetických moderních technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Fujdiak, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Horváth, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kolařík (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student celkem sebevědomě prezentoval a na otázky komise nebo oponenta odpověděl. Otázky: Váš největší přínos v bakalářské práci ? Jaká je přesná velikost jednoho klíče ? Jak byla stanovena výsledná velikost klíčového materiálu či počet klíčů pro dobu životnosti senzoru 5 let ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO