Kontrolní a řídicí modul s IoT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje průzkumu možností bezdrátového přenosu dat z řídících modulů IoT a jejich konstrukcí. Nejdříve se zabývá porovnáním bezdrátových technologií, síťových protokolů a jejich vhodnosti v závislosti na aplikaci řídícího modulu IoT. Pak je zpracován samotný návrh řídícího modulu IoT s využitím WiFi modulu, založeným na integrovaném obvodu Espressif ESP8266, komunikující pomocí síťového protokolu MQTT. Dále se práce zabývá výběrem, kompilací firmwaru a vytvoření skriptu na řízení vytápění pro řídící modul IoT. Následně jsou popsány způsoby ovládání řídícího modulu IoT a zobrazení naměřených dat. Poté jsou navrženy možnosti vytvoření MQTT broakeru a zabezpečení přenášených dat. Na závěr je zdokumentována samotná realizace řídícího modulu IoT a ověření jeho funkčnosti.
This bachelor thesis deals with the research of the possibilities of wireless data transmission from the controllers IoT modules and their construction. At first there is compared wireless technologies, network protocols, their suitability depending on the application of the IoT control module. Then it is designed the IoT control module using a Wi-Fi module (based on Espressif ESP8266 integrated circuit) communicating over a MQTT network protocol. Thesis continue with selection, compilation of the firmware, creation of script for control heating system, descriptions of methods for controlling the IoT control module and display of measured data. The possibilities of creating a MQTT broker and security of data transmission are described below. In conclusion is documented and verified its functionality.
Description
Citation
HAMAN, M. Kontrolní a řídicí modul s IoT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Langhammer, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Záviška (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO