Bezdrátová senzorická síť využívající LoRa technologii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se v první polovině zaobírá Internetem věcí obecně a dostupnými bezdrátovými technologiemi pro Internet věcí. Ke každé technologii jsou zmíněný jejich vlastnosti, klady a zápory a také možnosti uplatnění v Internetu věcí. V druhé polovině práce je proveden praktický návrh a sestrojení sítě s technologii LoRa, skládající se ze senzorické a centrální jednotky. Součásti řešení jsou navržená schémata zapojení, desky plošných spojů a podrobná fotodokumentace. Dále jsou popsány postupy řešení softwaru pro oba typy jednotek s podrobným popsáním navržených funkcí. Pro celé řešení je otestován a zdokumentován možný maximální dosah. Následně je provedeno podrobné měření spotřeby energie senzorické jednotky a rozsáhlý odhad její výdrže na zvolenou baterii.
The bachelor thesis focuses in the first half on the Internet of Things and the available wireless technologies for the Internet of Things. Each technology is characterized by its features, pros and cons, as well as the possibilities of using it in the Internet of Things. In the second half of the thesis, a practical design and construction of a LoRa network, consisting of a sensory and a central unit, is carried out. The parts of the solution are designed wiring schemes, printed circuit boards and detailed photo documentation. Additionaly the software solutions for both types of units are described, with detailed descriptions of the proposed features. The maximum possible range is tested and documented for the entire solution. Subsequently, a detailed measurement of the power consumption of the sensor unit is carried out and an extensive estimation of its battery life for a selected battery.
Description
Citation
MIKULÁŠEK, M. Bezdrátová senzorická síť využívající LoRa technologii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Norbert Herencsár, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Proč nebyly uvažovány primární napájecí zdroje při odhadu výdrže na baterii? Jaký by měly tyto zdroje dopad na výslednou výdrž na baterii? Student zodpověděl otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO