Diferenční a pseudodiferenční filtrační obvody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá analogovými kmitočtovými filtry, pracující v diferenčním a~pseudodiferenčním režimu. Je zaměřena zejména na aktivní filtry druhého řádu, které využívají moderních aktivních prvků. U konkrétních řešení je analyzována možnost řízení parametrů filtru. Dále se text zabývá problematikou návrhu plně diferenčních filtrů a~transformací z nediferenčních filtrů. V práci jsou analyzovány tři konkrétní filtrační řešení se kterými jsou provedeny ideální simulace a simulace pomocí modelů třetího řádu. Pro jedno filtrační řešení je zkonstruován plošný spoj, jeho parametry změřeny a~porovnány se simulacemi.
This bachelor thesis deals with analog frequency filters operating in differential and pseudodifferential mode. It is focused on active filters second order that use modern active elements. For specific solution is analyzed the ability to control filter parameters. It also deals with the design of fully differential filters and transformations from non-differential filters. The thesis analyzes three specific filtering solutions with which ideal simulations and simulations using third order models are performed. A printed circuit is constructed for one filter solution, its parameters are measured and compared with simulations.
Description
Citation
HRBEK, T. Diferenční a pseudodiferenční filtrační obvody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) Ing. David Grenar (člen) Ing. Martin Zukal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Obr. 3.7 Můžete prosím vysvětlit, proč se s mezním kmitočtem mění také Q? (ideálně uveďte rovnici) - odpověděl V práci jsou uvedeny výhody plně diferenčního filtru ve srovnání s nediferenčním. Můžete udělat podobné porovnání také pro pseudodiferenční filtr? - odpověděl
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO