Konstrukční návrh nábojů kol vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem nábojů do kol vozidla Formule Student. První část je věnována jako úvod do soutěže Formule Student a shrnutí poznatků o konstrukci nábojů se zaměřením na formulová vozidla. Druhá část práce se věnuje popisu problému konstrukce a popisuje základní poznatky nutné k vyřešení dané problematiky. V třetí části je popsána tvorba CAD modelu v programu PTC Creo parametric. Dále je model vyhodnocen pomocí metody konečných prvků. Poslední část je věnována diskuzi o dosažených výsledcích a možných vylepšení.
This diploma thesis deals with design of a wheel hub assembly for a Formula Student vehicle. First part of this thesis is dedicated as an introduction to the Formula Student competition and serves as a summary of design solutions for wheel hubs with a focus on open wheel vehicles. Second part deals with description of a problem and summarizes necessary knowledge and information to solve given problem. Third part is devoted to CAD modelling in software PTC Creo parametric. This model is then analysed using finite element method. Last part of this thesis is a discussion about achieved results and discussion about further potential improvements is carried out.
Description
Citation
MOHYLA, D. Konstrukční návrh nábojů kol vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Študent obodznámil odbornú komisiu so svojou diplomovou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver). Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v Oponentskom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k diplomovej práci boli: -Je v náboji závit? -Na čo tam slúžia prevŕtané diery? -Aké boli problémy s predchádzajúcím riešením? -Je daná súčiastka odliatok? -Ako boli volené okrajové podmienky? -Počítalo sa s dostredivým zrychlením?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO