Návrh zařízení pro úpravu mikroklimatu v rekonstruovaném rodinném domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se věnuje návrhu zařízení pro úpravu mikroklimatu v rodinném domě. První část obsahuje analýzu tepelných ztrát před a po zateplení. Na základě této analýzy je navržena otopná soustava, včetně potřebných technických výpočtů pro chod soustavy. Jako zdroj tepla je zvolen kondenzační kotel. V dalším bodě se práce věnuje výpočtu tepelných zisků ve vybraných místnostech za účelem návrhu chladicího zařízení. Pro chlazení místností je zvolen multisplitový systém. V další části se práce věnuje návrhu nuceného větrání vybraných místností. Větrací systém zajišťuje potřebnou výměnu vzduchu a pokrývá tepelné ztráty větráním. Na závěr práce je nastíněn koncept regulace jednotlivých systémů a také jsou popsány požadavky na jednotlivé profese.
This work is devoted to the design of a microclimate facility in a family house. The first part contains analysis of thermal losses before and after using thermal insulation. Based on this analysis, a heating system is proposed, including the necessary technical calculations for the operation of the system. As a heat source, a condensing boiler is selected. At the next point, the thesis focuses on the calculation of the heat gains in selected rooms in order to design a cooling device. A multisplit system is selected for cooling the rooms. In the next part the thesis deals with the design of forced ventilation of selected rooms. The ventilation system provides the necessary air exchange and covers heat losses through ventilation. At the end of the thesis is outlined the concept of regulation of individual systems and also the requirements for individual professions are described.
Description
Citation
VACENOVSKÝ, J. Návrh zařízení pro úpravu mikroklimatu v rekonstruovaném rodinném domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen) Bc. Ing. Jan Fišer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta DP. Doc. Janotková se dotázala na řešení mutlisplitového systému chlazení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO