Horizontální gril

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí domácího horizontálního grilu na sele s elektrickým pohonem. Gril je navržen na tuhé palivo ve formě dřeva nebo dřevěného uhlí a je dimenzován na zatížení 50 kg. V rešeršní části jsou popsány základní druhy grilů a jejich výhody a nevýhody. Konstrukční část se zabývá řešením několika konstrukčních uzlů, které jsou podloženy výpočty. V průběhu celé práce je kladen důraz na co nejnižší výrobní náklady. Součásti práce je také průběžná fotodokumentace, která zachycuje postup výroby a montáže. V závěru práce je zhodnocení výrobních nákladů.
This barchelor's thesis deals with the construction of a homemade horizontal piglet grill with an electric propulsion. The grill is designed for solid fuel in the form of timber or charcoal. It is proportioned for 50kg. The research part consists of a description of the main types of grills and their advantages and disadvantages. The constructive part deals with the solution of the constructional problemes, documented by calculations. This construction is considered to be made with lowest expenses. Part of this work is also a continuous photodocumentation, which captures the whole process of the construction progress. At the end of the thesis there is the estimation of production costs.
Description
Citation
HORÁK, V. Horizontální gril [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. Josef Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Aneta Zatočilová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy oponenta: Ing Krčma: Jak byly určeny cílové otáčky (14ot/min) ? - zodpovězeno Byl otestován ? - zodpovězeno Ing.Omasta: Jak probíhá vyjímání opékaného prasete ? - zodpovězeno Splňuje normy pro potravinářský průmysl ? Bylo řešeno ? - zodpovězeno Doc.Vrbka: Jaké je uložení mezi hřídelí a grilovací jehlicí? - zodpovězeno Ing.Omasta: Jaký by měl být použit pojistný šroub ? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO